Met 20 consulenten Crisiskaart bijelkaar

De Crisiskaart kreeg er begin vorig jaar 11 nieuwe consulenten bij. Op 9 februari rondden zij een cursus bij ons af. Ze zijn aan het werk gegaan in Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Haarlem. Alle consulenten zijn ervaringsdeskundigen die andere cliënten met psychische problemen helpen bij het opstellen van hun persoonlijke crisisplan. Wij bieden de nodige ondersteuning bij het op de kaart zetten van de Crisiskaart in Haarlemmermeer, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort.


De Crisiskaart is een gebruiksaanwijzing voor hulpverleners en omstanders, waardoor ze weten hoe ze het beste kunnen handelen als iemand een psychische crisis doormaakt. De Crisiskaart is gratis voor iedereen die hier baat bij heeft. Cliënten stellen de kaart met een consulent op.


Programma Groot MO/GGz on Tour

Het Groot MO/GGz Overleg maakte in het najaar bekend dat het zich de komende jaren nog meer gaat inspannen om het stedelijk netwerk rond participatie en herstel uit te breiden en te versterken. Onder andere door één keer in de 6 weken bij een project of activiteit langs te gaan dat cliëntparticipatie en ervaringsdeskundigheid centraal stelt. En met elkaar te onderzoeken wat partijen voor elkaar kunnen betekenen.


In het Groot MO/GGz overleg zijn deelnemers vanuit de volgende organisaties actief: Cliëntenraden van Cordaan, HVO/Querido, Regenboog, Leger des Heils, Arkin, Sinaï, InGeest, Volksbond, ROADS, Cluster GGz/MO van Cliëntenbelang Amsterdam, Je Eigen Stek (JES), Cliënten Advies Raad GGD (CAR), Cliënten Service Desk (CSD), Belangenvereniging Druggebruikers MDHG, De Daklozenvakbond, St. PEDIZ,  St. Slicks, Participatieraad, P2P, en Bureau Straatjurist.


Edo Paardekooper Overman wint titel MensenrechtenMens 2018

Onze vrijwilliger en ervaringsdeskundige Edo Paardekooper Overman is vanmiddag uitgeroepen tot winnaar van de prijs 'Mensenrechtenmens 2018', een nieuwe prijs in het leven geroepen door het College voor de Rechten van de Mens. Namens iedereen binnen de vereniging en daarbuiten feliciteren wij Edo van harte Je bent onmisbaar en voorbeeld voor velen!


Programma van Eisen registratie Wijkzorg in de toekomst

De werkgroep ‘Meer tijd en informatie voor de cliënt’ presenteerde 27 maart haar voorstel voor het Programma van Eisen voor registratie Wijkzorg in de toekomst. Ongeveer 90 deelnemers vanuit zorgaanbieders in de Wijkzorg, cliënten en de gemeente, zijn bijgepraat over de voortgang van het programma. Doel van het programma is om de registratie voor aanbieders in de Wijkzorg te ontdubbelen en de cliënt een veel centralere positie te geven binnen de informatie uitwisseling.


Het voorstel is het resultaat van 7 bijeenkomsten die tussen september 2017 en februari 2018 zijn georganiseerd. Met aanbieders, cliënten en gemeente is in die bijeenkomsten gekeken naar wat noodzakelijke informatie voor registratie in de toekomst is.


Herman Klein Tiessink van Cliëntenbelang Amsterdam vertelde namens de werkgroep over het onderdeel registratie voor de cliënt, Robert Thijssen van SIGRA over het onderdeel voor aanbieders en Hoite Vellema van de gemeente Amsterdam over de benodigde informatie voor de gemeente.