Uitnodiging 'Mijn plek in de samenleving'

Donderdag 23 mei 2019

10.00 - 17.30 uur

Tijdens het middagprogramma staan de onderwerpen armoede en van 18- naar 18+ centraal. Sprekers zijn onder andere ondernemer Annemarie van Gaal, Kinderombudsman Anne Martien van der Does, wethouder Marjolein Moorman en oud-wethouder Eric van der Burg. Dagvoorzitter is cabaretière Funda Müjde. Lees meer>>>>

Uw stem is goud waard

Graag nodig ik u uit voor ons evenement op donderdag 23 mei a.s. Het thema ‘Mijn plek in de samenleving’ staat de hele dag centraal. Iedereen verdient zijn eigen plek in de samenleving. Wij maken ons hier op vele manieren hard voor. Het vinden van deze plek en deze realiseren is een zoektocht naar wie je bent en wie je wilt zijn. Een eigen plek vinden is een weg van verbinding aangaan met anderen. We stimuleren mensen hun verhaal te vertellen.

Armoede in Amsterdam

In december 2018 kopte Het Parool ‘Het aantal Amsterdammers dat worstelt met armoede neemt toe’. In januari gevolgd door de kop ‘Fulltime baan, maar toch niet rond kunnen komen’. Uit gegevens van de gemeente Amsterdam blijkt dat 71.386 Amsterdammers te maken hebben met hebben te maken met armoede.

Van 18- naar 18+

Jongeren hebben de toekomst. De moderne, snelle samenleving legt veel druk op jongeren, en de druk om te presteren wordt steeds groter. Met de overgang naar volwassenheid neemt dit toe, want ze krijgen als volwassenen meer rechten en plichten. Zo moeten jongvolwassenen een zorgverzekering regelen, belasting betalen, zich inschrijven voor een woning of studiefinanciering aanvragen.